Windowsapplikationer och Google Chromebook

Applikation i molnet men inte fullt ut?

De flesta företag använder idag tjänster och applikationer som körs lokalt men även i molnet. Man har ofta börjat med att flytta de "lättare" applikationerna till molnet och sedan följt upp med andra "viktigare" applikationer.

Dessvärre så går det inte alltid att nå hela vägen, dels kanske man inte vill lägga viss data i molnet eller att applikationen inte finns som molntjänst. Vad gör man då?

 

Affärssystem som bromskloss?

När det gäller LOB-Applikationer så finns det en uppsjö av applikationer som utvecklats under många år men som idag inte finns tillgängliga som webapplikation eller SaaS. Utveckling av applikationer tar tid, och det finns många applikationer som bara "måste funka".

Många kunder har exempelvis ett affärs/ekonomi-system som endast finns som Windowsapplikation. I många fall stoppar/bromsar detta upp kundens väg till molnet, vilket leder till att sedan står med 2 miljöer med ökade kostnader som följd.

Det finns sjävklart alternativa applikationer i molnet redan, men det kan vara dyrt och komplicerat att byta ut dessa.

 

Cameyo som lösning?

Med Cameyo kan ni erbjuda era användare åtkomst till dessa LOB-appliaktioner genom en webläsare precis som andra molnapplikationer. Detta gör att användaren kan komma åt sina applikationer på samma sätt oavsett vilken applikation det rör sig om, vilket förenklar oerhört.

Med Cameyo installerar ni helt enkelt er Windowsapplikation på en Windows 2016/2019 server och ger användarna åtkomst till applikationen via Cameyos molnportal. Som tidigare nämnt kan servern köras i molnet eller lokalt på ert nätverk beroende på hur applikationen och miljön ser ut.

Det går även att installera Cameyo på Linuxservrar för att publicera applikationer som kan köras på Linux. Där detta alternativ finns så finns det pengar att spara.

Kollan denna 5-minuters demo så ser ni hur enkelt det är

 

Arkitektur

Cameyo har en enkel och skalbar arkitektur som lämpar sig för såväl moln som on-prem. Ni kan läsa mer om arkitekturan i denna artikel på Cameyos hemsida.

 

Flexibel Konfiguration

Från Cameyos adminportal har ni full kontroll på applikationer och servrar. Det går att välja mellan att köra Cameyo som 100% molntjänst i Azure eller GCP, or i ert eget datacenter.

Webportalen är enkelt att använda men om ni behöver hjälp finns Cameyo alltid redo vid behov. 

 

Vad säger kunderna?

Referenskund är något som ofta efterfrågas, för detta har vi ett stort antal referenskundcase däribland 2 st från Norden.

Läs mer och hur Ur&Penn och Nordward implementerat Cameyo för sina användare.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen