Applikationer i molnet med inte fullt ut?

Konsumentisering av IT

Consumerization of it eller Konsumentisering som det heter på svenska innebär att applikationer numera marknadsförs till slutanvändare snarare än IT-avdelningar. Ett exempel skulle kunna vara Office 365 där allt tidigare sköttes av IT-avdelningar men numera kan användare installera sitt officepaket på valfri klient utan att ta hjälp av IT-Avdelningen. Det finns en massa tilläggsprogram i Office 365 som användare kan lägga till och dra nytta av. Det finns ju såklart för och nackdelar med detta som med all ny teknik.


Applikation i molnet men inte fullt ut?

De flesta företag använder idag tjänster och applikationer som körs lokalt men även i molnet. Man har ofta börjat med att flytta de "lättare" applikationerna till molnet och sedan följt upp med andra "viktigare" applikationer.

Dessvärre så går det inte alltid att nå hela vägen, då en del applikationer helt enkelt inte finns som molntjänst.

Vad gör man då?


Affärssystem som bromskloss?

När det gäller LOB-Applikationer så finns det en uppsjö av applikationer som utvecklats under många år men som idag inte finns tillgängliga som webapplikation eller SaaS. Utveckling av applikationer tar tid, och det finns många applikationer som bara "måste funka".

Många kunder har exempelvis ett affärs/ekonomi-system som endast finns som Windowsapplikation. I många fall stoppar/bromsar detta upp kundens väg till molnet, vilket leder till att man sedan står med 2 miljöer med ökade kostnader som följd.

Det finns sjävklart alternativa applikationer i molnet redan, men det är ofta dyrt och komplicerat att byta ut dessa.

Genom att ge sina användare access till dessa LOB-applikationer via webläsaren ger man användaren tillgång till applikation samtidigt som att integrationen blir sömlös.
Vad säger kunderna?

Referenskund är något som ofta efterfrågas, för detta har vi ett stort antal referenskundcase däribland 2 st från Norden.

Läs mer och hur Ur&Penn och Nordward implementerat Cameyo för sina användare.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen