***hubspost stuff below

Introduktion till FSLogix Apps 2.X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förenkla administrationen av er standardmall (base image) med applikations och Profilcontainrar.

 

Applikationsåtkomst

FSLogix hjälper administratörer att minska antalet standardmallar i sin Terminal Services/Citrixmiljö samt hantera åtkomst till applikationer per användare och därmed optimera licensiering och associerade kostnader. Detta eliminerar några av dom vanligaste utmaningarna i VDI och RDSH miljöer.

Dagens IT-administratörer har fler applikationer och arbetsytor än någonsin att hantera. Traditionella virtualiseringsprodukter adderar onödig overhead och kan ändå inte hantera alla situationer. FSLogix ger administratören möjlighet att gå från flera standardmallar till en enda mall, utan att någonsin behöva packa om applikationer.

Genom att gömma (image masking) applikationer och endast visa det som användaren ska se räcker det med en enda standardmall. I tillägg till detta kan även applikationer läggas i applikationscontainrar och installeras vid behov.

Användarprofil på ett helt nytt sätt

Administratören kan även välja att hantera användarens profil med såkallade profilcontainers. Med denna funktion så lagras användarens profil i en .VHD/.VHDX fil på en filserver som mappas upp vid inloggning. Fördelen med detta är att profilen upplevs som en lokal profil för alla applikationer, men medger roamingfunktionalitet då den lagras på nätverket. Detta gör att man kan använda sig av Outlook Cached-exchange mode när man önskar roamingprofiler..

Varför FSLogix Topp 10

1.  Minska antalet standardmallar (Gold Images)
2.  Eliminera applikationsilos/pooler i Citrix XenApp och VDI-miljöer.
3.  Möjliggör användande av non-persistent VDI
4.  Lös användarprofileproblem och eliminera folder redirection i Citrix XenApp, Terminal Server och VDI miljöer.
5.  Förenkla katastrofplanering och backup/återställning av virtuella skrivbord.
6.  Säkerställ att licensantalet överensstämmer med användandet (Compliance) för alla applikationer i Windowsmiljöer. Du kan exempelvis tilldela Microsoft Visio endast till specifika klientdatorer även vid åtkomst via ICA/RDP.
7.  Implementera VDI och DaaS utan behova av extraprodukter.
8.  Hantera åtkomst och användning av flera versioner av JAVA. Kontrollera vilken version som används per URL och Applikation.
9.  Enkelt att driftsättat en ny applikationsversion och även återkalla den om det skulle behövas.
10. Granulär styrning av funktioner såsom Officetillägg, browsertillägg, skrivaråtkomst, licensierade typsnitt etc.

  • 1
 

Llicka på bilden för att se fler användningsområden

FSlogix Apps Demo

Såhär enkelt tar du bort officetillägg för specifika användare

Om ni fortfarande kör flera versioner av JAVA-baserade applikationer eller använder webbsidor som kräver specifik JAVA-version, kolla in denna vide.

På 3 minuter visar vi hur enkelt FSLogix tar bort problemet genom att hantera vilken JAVA-version som används beroende på applikation eller URL 

Har ni fler "golden images" än vad ni önskar?

Önskar ni en image och sedan kontrollera åtkomst på användare/grupp/datornivå?

Joomla25 Appliance - Powered by TurnKey Linux