***hubspost stuff below

Hantera flera olika versioner av Java med FSLogix Apps

Har ni behov av flera versioner av Java?

Det är inte ovanligt att IT-avdelningar behöver stödja flera versioner av Java. Vanligtvis uppstår behovet när man på grund av säkerhetsskäl vill uppgradera till senaste versioner men fortfarande har applikationer eller webbsidor som kräver en äldre version för att fungera korrekt. Dessa applikationer och webbsidor är inte alltid lätta att uppdatera så att senaste versioner stöds, kanske utvecklas dom av en tredjepartsleverantör eller har slutat utvecklas.

Hur löser ni detta idag?

Det finns flera sätt att hantera detta problem, alla med sina utmaningar.

Terminalserver/XenApp och VDI:

Utrullning av applikationer via TS/XenApp/VDI kan gjälpa till att hantera problemet genom att separera applikationen och Javaversionen till specifika servrar. Detta leder till en bra miljö för just denna applikation men innebär ofta merarbete och extra resurser. Det kan även leda till att applikationen inte kan interagera med andra applikationer.

Applikationsvirtualisering:

Med produkter som Thinapp, AppV, och Symantec Workspace Virtualization (SWV/SVS), skapar ni en virtuell browserapplikation, innehållande applikationen/browserm samt specifik version av Java. Detta medför ofta merarbete i form av paketering och sekvensiering och vissa applikationer kan inte köras i en virtuell bubbla. I vissa fall lyckas företag inte isolera mer än 60-80% av sina applikationer på grund av alla browsertillägg och Javaversioner.

Det är även vanligt att man väljer att ligga kvar på en äldre Javaversion som är kompattibel med alla applikationer, men detta kan innebära problem med sidor som kräver senaste versionen eller innebära säkerhetsrisker.

Vad innebär Java Redirection med FSLogix?

FSLogix hjälper dig att mycket enkelt skapa regler för vilken Java-version som ska användas för specifika applikationer eller webbsidor. Du konfigurera således en undantagsregel för de applikationer som behöver ha en annan version är den nyaste versionen. Detta gör du genom att installera alla versioner av Java som du har behov av samt välja att inte avinstallera tidigare versioner i slutet av installationen (Installera i ordningsföljd från den äldsta till senaste). När du installerat klart använder du FSLogix för att skapa reglerna som du sedan kopierar ut till dina klienter (Kopieringen kan göras manuellt eller ske med script eller annat val av distribution).

 

Hur fungerar det?

FSLogix Apps använder avancerade filter samt en unik virtualisering som kalla "image masking" för att säkerställa att en viss applikation endast ser önskade versioner.

Processen är transparent för operativsystemet och fungerar med befintlig miljö utan förändringar.

Hur påverkar det säkerheten i min miljö?

FSLogix kommer att öka säkerheten i er miljö genom att tillåta att endast äldre versioner av Java används mot godkända applikationer/webbsidor. Allt annat kommer att använda den senaste verionen av Java.

Vilka versioner av Windows stöds?

Windows Vista SP1 och senare versioner. 
Windows Server 2008 och senare versioner.

Vilka versioner av Internet Explorer stöds?

Internet Explorer 8 och senare versioner.

Vilka versioner av Java stöds?

FSLogix Apps kräver 1.6.0_20 eller senare. Administratörern kan välja att använda Javaversion 1.4.2 eller senare för webbsidor och applikationer. 

Hur fungerar detta med applikationsvirtualisering?

FSLogix Apps Java Redirection arbetar i ett högre lager än applikationsvirtualisering och fungerar därmed både med virtuella och normala applikationer.

 

Kan man jämföra Java Redirection Compare med Applikationsvirtualisering?

FSLogix Apps Java Redirection använder filter och omdirigering för att kontrollera vilken version av Java som ska användas. Detta är betydligt enklare att införa och administrera.

Fungerar Java Redirection med VDI och RDSH (Terminal Server)?

FSLogix Apps körs som en tjänst i Windowsklienten så den är fullt kompatibel med fysisk eller virtuella skrivbord via Terminal Server eller Citrix XenApp såväl som fysiska klienter.

FSLogix är en Microsoft BizSpark partner, Citrix Ready partner, och vinnare av "Best of Citrix Synergy 2015" i "Application and Desktop Virtualization category".

Hur licensierad Java Redirection?

Java Redirection ingår i den fulla produkten men kan även köpas separat. Produkten licensieras per användare (namngiven/samtidig) och finns även för hostingleverantörer.

Hur testar jag produkten och ingår det någon support?

Ni kan begära en utvärderingsversion som även inkluderar support under testperioden. Vi tillhandahåller även presentationer av produkten via webben.
Kontakta gärna ARJ Distribution AB för mer information. 

Joomla25 Appliance - Powered by TurnKey Linux